15' προετοιμασία 10' μαγείρεμα Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. έτοιμα νιόκι, νωπά (τα βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
- 200 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου, σε μικρά κομμάτια
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
- 150 γρ. κατίκι
- 60-100 γρ. κοπανιστή Μυκόνου ΠΟΠ (ή μπλε τυρί της αρεσκείας μας, θρυμματισμένο)
- τα φύλλα από 4 κλωνάρια θυμάρι
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροσπασμένη, καβουρδισμένη για 4-5 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι
- 45 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε νιόκι με μπρόκολο, πικάντικο τυρί και καρύδια, αρχικά βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους – είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
- Παράλληλα, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι και την πιπερίτσα τσίλι για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα στραγγισμένα νιόκι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τα τυριά και το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθούν τα τυριά.
- Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με την καβουρδισμένη καρυδόψιχα και σερβίρουμε το νιόκι με μπρόκολο, πικάντικο τυρί και καρύδια.
Πηγή: Γαστρονόμος