Κατηγορίες:

Αρχείο:

Νιόκι με μπρόκολο, πικάντικο τυρί και καρύδια

85 0

15' προετοιμασία   10' μαγείρεμα  Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 500 γρ. έτοιμα νιόκι, νωπά (τα βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 200 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου, σε μικρά κομμάτια
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κατίκι
  • 60-100 γρ. κοπανιστή Μυκόνου ΠΟΠ (ή μπλε τυρί της αρεσκείας μας, θρυμματισμένο)
  • τα φύλλα από 4 κλωνάρια θυμάρι
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροσπασμένη, καβουρδισμένη για 4-5 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε νιόκι με μπρόκολο, πικάντικο τυρί και καρύδια, αρχικά βράζουμε τα νιόκι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους – είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το μπρόκολο, το κρεμμύδι και την πιπερίτσα τσίλι για 6-7 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα νιόκι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  4. Προσθέτουμε τα τυριά και το θυμάρι, ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθούν τα τυριά.
  5. Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με την καβουρδισμένη καρυδόψιχα και σερβίρουμε το νιόκι με μπρόκολο, πικάντικο τυρί και καρύδια.

Πηγή: Γαστρονόμος