Κατηγορίες:

Αρχείο:

Πένες με γκοργκοντζόλα, καρύδια και Mοscato d’Asti

49 0

10' προετοιμασία 17' μαγείρεμα Σύνολο: 27'

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά πένες
  • 100 ml Mοscato d’Asti ή κάποιο γλυκό αρωματικό κρασί
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 350 γρ. γκοργκοντζόλα, θρυμματισμένη
  • 80 γρ. καρυδόψιχα, καβουρδισμένη σε ταψάκι στους 170°C για 5-6 λεπτά, χοντροσπασμένη
  • αλάτι,

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε τις πέννες με γκοργκοντζόλα, καρύδια και Mοscato d’Asti, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το Moscato d’Asti σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε για 3-4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει ήπια.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε ελαφρά τη φωτιά και βράζουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Ρίχνουμε την γκοργκοντζόλα και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  • Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
  • Μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τα καρύδια. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: Γαστρονόμος