10' προετοιμασία 1 ώρα και 30' μαγείρεμα 1 ημέρα αναμονή Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 κουνέλι, σε μικρές μερίδες
- 1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 150 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κουνέλι κρασάτο με καρύδθα, ξεκινάμε βάζοντας το κουνέλι σε μια λεκάνη που να το χωράει σχεδόν ακριβώς, το πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλιές αλάτι και το περιχύνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ημέρα να μαριναριστεί.
- Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
- Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, αλλά δεν την πετάμε.
- Προσθέτουμε το κουνέλι και τα καρύδια στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά, ίσα να αλλάξει χρώμα το κρέας και να ροδίσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε λίγο από το κρασί της μαρινάδας, ίσα ίσα να σκεπάσει το κουνέλι, και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
- Στο τέλος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, αλάτι και λίγο πιπέρι.
Πηγή: Γαστρονόμος