Κατηγορίες:

Αρχείο:

Κουνέλι κρασάτο με καρύδια

10 0

10' προετοιμασία 1 ώρα και 30' μαγείρεμα 1 ημέρα αναμονή Σύνολο: 1 ημέρα και 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κουνέλι, σε μικρές μερίδες
  • 1 λίτρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 150 γρ. καρύδια, χοντροσπασμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κουνέλι κρασάτο με καρύδθα, ξεκινάμε βάζοντας το κουνέλι σε μια λεκάνη που να το χωράει σχεδόν ακριβώς, το πασπαλίζουμε με 1-2 κουταλιές αλάτι και το περιχύνουμε με το κρασί. Το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ημέρα να μαριναριστεί.
  2. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, αλλά δεν την πετάμε.
  4. Προσθέτουμε το κουνέλι και τα καρύδια στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-10 λεπτά, ίσα να αλλάξει χρώμα το κρέας και να ροδίσει ελαφρά.
  5. Προσθέτουμε λίγο από το κρασί της μαρινάδας, ίσα ίσα να σκεπάσει το κουνέλι, και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 1⁄2 ώρα, ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  6. Στο τέλος δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, αλάτι και λίγο πιπέρι.

Πηγή: Γαστρονόμος